SavelveldIn Stramproy, tot 1998 een zelfstandige gemeente, ligt industrieterrein Savelveld. De grens met Belgisch Limburg is op enkele kilometers afstand. Savelveld is onlangs gerevitaliseerd. Samen met de ondernemers, en het terrein is in de jaren 2006 tot 2011 opgewaardeerd. De ontsluiting, de bereikbaarheid en sociale veiligheid hebben de nodige aandacht gekregen. Met de revitalisering is het karakter van een modern gemengd bedrijventerrein versterkt. Savelveld voldoet weer aan de huidige en toekomstige vestigingseisen van bedrijven. Industrieterrein Savelveld heeft de KVO-C status.

Feiten en cijfers

De totale oppervlakte is bruto ± 25 hectare, netto behelst het gebied ruim 23 hectare.
Momenteel zijn er ruim 20 bedrijven gevestigd waar ongeveer 500 personen werkzaam zijn.

Huidige bezetting

Het terrein huisvest bedrijven actief op het gebied van zinkbewerking, ambachtelijke nijverheid, bouwnijverheid, handel, transport en machinebouw. Voorbeelden zijn Weert Groep, Palmen Timmerfabriek en CPS Engineering.

Ligging en ontsluiting

Bedrijventerrein Savelveld ligt noordelijk van Stramproy. Het gebied wordt via de gelijkname weg (Savelveld) ontsloten naar de Maaseikerweg. De grens met België ligt zuidelijk op 2 kilometer afstand.
De afstand tot het centrum van Weert is circa 7 kilometer.

Milieucategorie en Kavels

Op dit bedrijventerrein is milieucategorie 2, 3 en 4 rechtstreeks mogelijk. Er is in dit gebied wel bestaande bouw te koop maar geen nieuwe vrije bouwkavels.

Ondernemersvereniging en Parkmanagement

De ondernemers binnen Savelveld hebben in 2003 een bedrijvenvereniging opgericht: Bedrijvenvereniging Savelveld. Op het terrein is parkmanagement actief, naast inkoop collectieven en veiligheid wordt er ook een brugfunctie met de gemeente onderhouden. Belangstellenden kunnen contact opnemen met parkmanagement, parkmanagementweert@gmail.com