Roermondseweg

Bedrijventerrein Roermondseweg is genoemd naar de gelijknamige uitvalsweg van Weert waar het merendeel van de bedrijven in dit gebied aan is gelegen.
Het bedrijventerrein bestaat uit drie delen : ten westen van de Ringbaan, richting centrum, is bestemd voor gemengde bedrijvigheid, het gebied ten oosten van de Ringbaan heeft naast de bestemming bedrijfsdoeleinden ook ruimte voor perifere detailhandel (locatie Roermondseweg-Moesdijk) en de derde locatie is Dr.Schaepmanstraat en omstreken, bestemd voor gemengde bedrijvigheid.
De locatie Roermondseweg-Moesdijk zit in een herontwikkelingsfase.
Samen met de ondernemers wordt aan een plan van aanpak gewerkt om het gebied om te vormen tot een zogenaamde retailboulevard.

Feiten en cijfers

De bruto oppervlakte van bedrijventerrein Roermondseweg is bijna 30 hectare, netto is dit ca. 25 hectare. Er zijn ongeveer 125 bedrijven gevestigd op dit bedrijventerrein.

Huidige bezetting

Het terrein heeft een gemengde bezetting, zoals industrie, automobielbedrijven, bouwbedrijven en handel.
De locatie Roermondseweg-Moesdijk ontwikkelt zich steeds meer tot een centrum voor grootschalige detailhandel.
U vindt hier bijvoorbeeld bouwmarkten, keuken- en slaapkamerhandel en een groot tuincentrum.

Ligging en ontsluiting

Bedrijventerrein Roermondseweg ligt aan de Roermondseweg, de verbindingsweg tussen Weert en Roermond. Het terrein wordt gekruist door de Ringbaan-Oost. Het centrum van Weert ligt op een nabije afstand.
Het gebied is goed en snel bereikbaar vanuit de binnenstad, vanaf de A2 (afslag Kelpen) en alle ontsluitingswegen van Weert.

Milieucategorie en beschikbare kavels

Milieucategorie 1, 2 en 3 zijn mogelijk, een en ander afhankelijk van de locatie.
Er zijn geen vrije kavels meer beschikbaar.

Ondernemersvereniging en Parkmanagement

De ondernemers hebben Bedrijvenvereniging Weerter Boulevard opgericht. Toekomstige en huidige ondernemers zijn van harte welkom bij deze bedrijvenvereniging.
Op het terrein is parkmanagement actief, naast inkoop collectieven en veiligheid wordt er ook een brugfunctie met de gemeente onderhouden.
Belangstellenden kunnen contact opnemen met parkmanagement, parkmanagementweert@gmail.com