Scholt Energy

Scholt Energy is energieleverancier voor de zakelijke markt in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. Wij kopen elektriciteit en gas in voor onze klanten op zowel de termijn- als de dagmarkten. Klanten profiteren van risicospreiding door ons onderscheidende inkoopconcept. Daarnaast is Scholt Energy uw partner in de energietransitie en ondersteunen we bedrijven bij het toepassen van duurzame oplossingen zoals zonnepanelen en inkoop van groene stroom.  

We zijn actief in diverse branches zoals de metaal-, vlees-, koel- en vries- en voedingsmiddelenindustrie, maar ook bij franchisers. Een greep uit onze klanten zijn VDL, Van der Valk, Hanos, AH, Hessing en Mora.

Energieleverancier & partner
–         Actief sinds 2005
–         Een van oorsprong familiebedrijf
–         >10.000 klanten met een hoge klanttevredenheid
–         800 miljoen euro omzet

Alle voordelen op een rij

Onze klanten krijgen een persoonlijk aanspreekpunt en worden voorzien van een proactieve service. We delen hetzelfde belang als de klant: voor een zo gunstig mogelijke prijs inkopen.

Scholt Energy koopt gespreid energie in op 2 handelsmarkten: de termijnmarkt (ICE Endex) en dagmarkt (EPEX/LEBA). Hierdoor kunt u direct, maar ook op lange termijn, meebewegen met de markt. Bij lage energieprijzen op de dagmarkt profiteert u direct van een kostenvoordeel op uw energielevering.

Wij monitoren de prijsontwikkelingen en kopen op gunstige marktmomenten deelvolumes in tegen een vast tarief. Het restant wordt bijgekocht tegen variabele dagtarieven. Hierdoor halen we het maximale uit de markt. 

Overige projecten