Zonnepanelenfabrikant Solarge vestigt in Weert

Solarge, fabrikant van lichtgewicht en duurzame zonnepanelen, start de grootschalige productie in een pand in Weert. Volgend jaar worden naar verwachting 100.000 van deze zonnepanelen gemaakt.

Solarge kan dankzij nieuwe investeerders in Weert een productielijn voor zijn duurzame zonnepanelen bouwen. De zonnepanelen wekken niet meer stroom op dan andere. Wat ze onderscheidend maakt, is dat ze te installeren zijn op daken die niet sterk genoeg zijn voor de normale zonnepanelen, bijvoorbeeld van stallen en opslagloodsen.

Door gebruik te maken van vezelversterkte polymeren en een speciaal door SABIC voor dit doeleind ontwikkelde set materialen ontstond de basis voor de techniek om lichtgewicht PV modules te produceren. Deze vernieuwende techniek om PV modules te produceren laat onverlet dat Solarge de best presterende  zonnecellen toepast in haar modules. Met haar innovatieve zonnepanelen won Solarge onder meer de Duurzame Dinsdag Energieprijs 2021 en BNR GreenQuest aanmoedigingsprijs 2021.

Solarge heeft een research en development/productiefaciliteit in Eindhoven en ontwikkelt momenteel een volautomatische productielijn voor grootschalige productie die in het voorjaar van 2022 in Weert op bedrijventerrein Kampershoek in bedrijf zal worden gesteld. Het is de bedoeling om binnen vijf jaar 700.000 panelen per jaar te maken.

 

Relevant nieuws