Week van de Veiligheid bij Becs IT Services

Met het oog op veilig ondernemen vindt ieder jaar in oktober, in week 41, de Week van de Veiligheid plaats. De Week van de Veiligheid is een, door het ministerie van Justitie en Veiligheid ondersteund, initiatief van en door ondernemers en tijdens deze week wordt aandacht besteed aan de mogelijkheden voor ondernemers om criminaliteit te voorkomen en (medewerkers) meer alert en weerbaar te maken.

De Nationale Week van de Veiligheid gaat dit jaar op 11 oktober van start met als hoofdthema: ‘Ben jij voorbereid op criminaliteit?’  Dit jaar is er ook volop aandacht voor Cyber- en digitale veiligheid en dit is iets wat het Weerter bedrijf Becs IT Services volop ondersteunt.

Becs ziet immers dat dit een steeds belangrijker thema wordt bij hun klantgroep. Becs levert een breed pakket aan IT diensten bij, voornamelijk MKB bedrijven en juist deze bedrijven worden steeds vaker slachtoffer van Cybercriminelen. “Daar waar we in het verleden vaak zagen dat onze relaties met meer dan 100 werkplekken phishingmails, ransomware en soortgelijke zaken ontvingen, zien we nu al langere tijd dat ook de MKB organisaties deze regelmatig ontvangen en hier niet meer in gespaard worden.” aldus Joey Timmermans (Algemeen Directeur van Becs IT Services). Joey Timmermans doet er samen met het Becs team alles aan om de Becs relaties hiervoor te beschermen met de juiste systemen en periodieke controles. Zo breidt hij het Becs team verder uit om nog meer specialisten beschikbaar te hebben om relaties te ondersteunen in het kiezen en aanbieden van de beste systemen. Binnen Becs zijn het de zogenaamde System Engineers die hiervoor zijn aangesteld en zij staan hun eigen klanten proactief met raad, daad en support bij zodat zij zich geen zorgen hoeven te maken over hun IT omgeving. “Onze System Engineers zijn eigenlijk de interne, externe IT collega van onze klanten en ik ben trots op de Becs mannen en vrouwen die vanuit die positie iedere dag opnieuw de IT omgeving van onze klanten functioneel én veilig te houden.” De Algemeen Directeur van Becs geeft hierbij aan dat de vijver van deze specialisten steeds kleiner wordt en roept iedere IT specialist op om te overwegen bij het Becs team aan te sluiten.

Ondanks dat het Becs team er alles aan doet om de veiligheid te borgen kan het altijd mis gaan.. En dat is ook niet vreemd: in een groot percentage van de gevallen kunnen criminelen toegang krijgen tot de bedrijfssystemen door een menselijke fout. Een email openen, een link aanklikken; allemaal zaken die (te) vaak zonder nadenken worden gedaan. Middels Security software en goede back-ups, proberen we de gevolgen van deze menselijke fouten te beperken. “We voelen ons verplicht om onze relaties te ondersteunen, te helpen en te adviseren om de IT omgeving functioneel en veilig te houden en als dat betekent dat we, om dit te kunnen blijven garanderen, de gebruikers ook moeten begeleiden en trainen zullen wij dat zeker niet nalaten.”, zo stelt Joey Timmermans. Om dit op een structurele wijze te kunnen doen heeft de organisatie onlangs zelfs een nieuwe dienst gelanceerd: Het Becs Cyber Security Programma. In dit programma worden bedrijven en hun medewerkers getest, getraind en begeleid. Middels Phishing simulaties, Awareness trainingsprogramma’s, Trainingsmodules, games en kennistesten.

Becs stelt dat inmiddels al een groot aantal van hun klanten interesse hebben getoond in dit programma en hoopt op deze manier ook haar bijdrage te leveren aan een veilige omgeving door de ondernemer. Joey Timmermans is er dan ook van overtuigd dat hij met het binnenhalen van nieuwe mensen én het aanbieden van dit trainingsprogramma de Becs relaties kan blijven ondersteunen op het totale IT vlak, ook nu daar Security bij is gekomen.

Relevant nieuws