Update Regiegroep Arbeidsmarkt

Update Regiegroep Arbeidsmarktagenda

lees hier het hele artikel

Namens de regiegroep arbeidsmarktagenda een update over de stand van zaken na ruim een jaar commitment, stappen zetten en de eerste resultaten oogsten in een bijzondere tijd. Want wat is er gebeurd, in het bewogen afgelopen jaar, waarin we niet meer fysiek konden samenkomen, maar toch samen vooruit kwamen via digitale bijeenkomsten en onderlinge verbindingen?

Terug naar het begin. November 2019 ondertekenden ruim 20 partners vanuit bedrijfsleven, onderwijs en overheid de arbeidsmarktagenda: de regiegroep werd een feit. Een bijzondere samenwerking, destijds gericht op een arbeidsmarkt met voldoende en gekwalificeerd personeel, waar inwoners een geschikte baan vinden en leven lang leren de norm is. Een doel dat blijft, maar de focus, urgentie en aanpak is noodgedwongen aangepast.

In deze update praten we je bij over hoe de arbeidsmarktagenda er nu voor staat, om te voldoen aan de plotse behoeften die 2020 met zich meebracht. Een overzicht van gemaakte stappen, prestaties door ondernemers in deze bijzondere tijd, regio-versnellingen sinds de corona crisis en niet te missen kansen voor de onzekere toekomst die nu voor de deur staat.

Want onze arbeidsmarktagenda, gestart in een schijnbaar ander tijdperk, is juist nu relevanter en urgenter dan ooit geworden – en biedt de kansen om de toekomst aan te kunnen. Dit is hoe we dat doen, samen.

lees hier het hele artikel

Relevant nieuws