Uitreiking KVO-B certificaten door wethouder van den Heuvel

Onder toeziend oog van wethouder Martijn van den Heuvel is op 25 juni het KVO-certificaat voor de bij Parkmanagement Weert aangesloten bedrijventerreinen gepresenteerd. Een bijzondere presentatie voor Weert, want in geen enkele andere stad in Nederland dragen alle bedrijventerreinen dit keurmerk.

Op basis van een onafhankelijke audit beoordeelt keuringsinstituut  Kiwa elke drie jaar of het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen (KVO-B) certificaat gehonoreerd kan blijven. In het beoordelingsproces worden enerzijds de documenten (plan van aanpak, tekeningen, veiligheidsanalyse) onderzocht en anderzijds een bezoek aan het bedrijventerrein gebracht. Wanneer blijkt dat de documenten in overstemming zijn met de huidige staat van het bedrijventerrein wordt door Kiwa het KVO-B certificaat verstrekt.

In het verleden is een plan van aanpak opgesteld door Parkmanagement Weert, waarin een veiligheidsanalyse met betrekking tot het bedrijventerreinen staat omschreven. Dit plan van aanpak is een vereiste voor het behalen van een KVO-B certificaat. In het plan van aanpak worden enkele veiligheidsmaatregelen aangedragen, waarin moeten worden voorzien. Enkele voorbeelden hiervan zijn een camerabewakingssysteem, actieve surveillance en beveiliging middels slagbomen. Ook een cruciaal speerpunt is de samenwerking met Gemeente Weert, politie en brandweer.

Uniek in Nederland

Met de toekenning van het certificaat hebben alle bedrijventerreinen in Weert het keurmerk ontvangen, volgens Kiwa een unieke prestatie in Nederland. Vanwege dit bijzondere karakter werd in het bijzijn van de wethouder Van den Heuvel een grote versie van het certificaat onthuld. Parkmanager Natasja Geelen roemde tijdens de korte presentatie de kracht van samenwerking tussen de gemeente, politie, brandweer en de KVO-werkgroep. Aanwezige vertegenwoordigers van de bedrijventerreinen ontvingen vervolgens een ingelijst exemplaar van het certificaat.

Relevant nieuws