Tweede teststraat in ‘Weerterland’

Op 16 november 2020 is de corona testlocatie aan de Fahrenheitstraat in Weert geopend. Deze teststraat is, de 2e in Weert, is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen GGD Limburg-Noord, SJG Weert, zorgorganisatie Stichting Land van Horne en uiteraard de gemeenten Weert en Nederweert. Vandaar de naam ‘Weerterland’.

Alle organisaties zijn ontzettend trots dat het is gelukt om samen in zo’n kort tijdbestek een nieuwe teststraat neer te zetten en de deadline te halen. Brenda Pieters deelprojectleider testen van de GGD: “Ook hier zie je dat samenwerking je verder brengt. Alle partijen hebben hun uiterste best gedaan. Daar zijn we blij mee en trots op.”

Met de opening van een derde teststraat in de regio wordt de reisafstand naar een teststraat voor Midden-Limburgers flink verkort. Wethouder Paul Sterk van de gemeente Weert : “Met een teststraat zo dichtbij is er geen drempel meer voor inwoners om zich bij klachten te laten testen, dat gaat helpen bij het onder controle krijgen van Covid-19.” Peter Koolen wethouder bij de gemeente Nederweert vult aan: “Het is belangrijk dat onze inwoners in hun directe omgeving getest kunnen worden op het coronavirus. Ik ben dan ook erg blij met de realisatie van de teststraat Weerterland.”

Relevant nieuws