Samen sterk tijdens EndPlasticSoup Action Day

Op zaterdag 4 juni is het EndPlasticSoup Action Day, een initiatief van Rotary Clubs om aandacht te vragen voor het probleem van plasticvervuiling. Hiermee roepen ze op om bewust om te gaan met deze waardevolle grondstof en minder eenmalig plastic te gebruiken. Wereldwijd gaan mensen de uitdaging aan om hun eigen omgeving schoon te maken van plastic en ander zwerfafval.

In Weert komen Rotary Weert, gemeente Weert en leden van de Facebookgroep ‘Schoon Weert’ – net als vorig jaar – samen in actie door op deze dag zwerfafval in Weert op te ruimen.

Help mee!
Iedereen is welkom om mee te helpen. De actie vindt plaats van 13.00 tot 16.00 uur. Nabij de passantenhaven is een EndPlasticSoup inzamelpunt. Hier kunnen deelnemers vanaf 13.00 uur aparte zwerfafvalzakken ophalen en zijn afvalknijpers en handschoenen te leen. Ook kan hier tot 16.15 uur het ingezamelde zwerfafval worden ingeleverd. De gemeente zorgt ervoor dat het verzamelde zwerfafval aan het eind van de actie wordt afgevoerd. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met zwerfafval@weert.nl of lid worden van de Facebookgroep ‘Schoon Weert’.

Relevant nieuws