Regio in je Rugzak van start

Maandag 13 september is Keyport Meets | Regio in je Rugzak officieel van start gegaan op de middelbare scholen in de regio. Alle leerlingen krijgen de komende weken de voorlichting en trainingen die nodig zijn om aan de slag te gaan met Regio in je Rugzak.

Thieu Kikken (bestuursvoorzitter SOML) kijkt uit naar het project: “Regio in je Rugzak laat alle leerlingen van vmbo tot en met vwo op een moderne manier ontdekken welke mooie bedrijven er in de Keyport – gemeenten actief zijn en draagt door goede matches bij aan positieve studie- en loopbaankeuzes én daardoor ook aan behoud van talent voor de regio.”

Ook Ton Hagelstein (programma manager en secretaris bij Keyport) ziet de kansen voor de regio groeien met Regio in je Rugzak: “Keyport Meets | Regio in je Rugzak draagt niet alleen bij aan het zichtbaar maken van de carrièrekansen bij het innovatief MKB in de regio, maar helpt de leerlingen van het VMBO, HAVO en VWO ook bij het oriënteren op hun toekomstige rol als werknemer en het maken van de juiste opleidingskeuze die nodig is om dit te kunnen verwezenlijken. En dit op een manier die 100% aansluit bij de belevingswereld van de leerlingen.”

Over Regio in je Rugzak

Keyport Meets | Regio In Je Rugzak is een digitale leer-, voorstel- en ontmoetingsplek in combinatie met een evenement en ontmoetingsdagen. Leerlingen worden geholpen met oriënteren op hun toekomstige werkloopbaan, door ze in te laten zien welke kansen de regio aan hen biedt om dit te verwezenlijken. De leerlingen gaan in dit nieuwe doorlopende LOB-traject op zoek naar kansen en mogelijkheden door te ontmoeten, ontdekken en onderzoeken.

Iets voor jou?

Wil je weten wat Keyport Meets | Regio in je Rugzak voor jou kan betekenen?
Bezoek dan nu www.regioinjerugzak.nl of bekijk hieronder de video van Ruben.

Relevant nieuws