Ontbijtsessie over Artificial Intelligence (AI) was een succes!

Parkmanagement Weert was deze ochtend aanwezig bij een leerzame ontbijtsessie georganiseerd door onze partner Keyport, die volledig in het teken stond van Artificial intelligence (AI).

Gedurende de ochtend kregen we naast een verzorgd ontbijt ook inzicht in de wereld en de voortdurende ontwikkelingen van AI, met vijf inspirerende sprekers die elk een unieke invalshoek belichtten.

Roy Lenders, een expert op het gebied van E-commerce, online ondernemerschap en lector Supply Chain Management, trapte de ochtend af. Hij gaf een toelichting over de geschiedenis van AI en hoe hij start-ups en scale-ups ondersteunt met hun AI gedreven ondernemingen.

Vervolgens deelde Frank Aernout, CEO van Nalantis, zijn inzichten over hoe AI effectief kan worden ingezet binnen bedrijven. Hij benadrukte niet alleen de mogelijkheden, maar ook de valkuilen en hoe AI als een versterkingstool kan dienen. Belangrijk was zijn geruststellende boodschap dat AI de huidige banen niet zal vervangen, maar eerder zal zorgen voor een verschuiving van taken en een scherpere focus.

Jos Meessen was aan het woord voor Meet The Youngsters (& Regio in je rugzak) waar hij toelichting gaf over het inzetten van AI binnen de arbeidsmarkt en het wervingsproces. Hij deelde hoe AI wordt gebruikt om leerling profielen te analyseren, om te zetten in een soort ‘DNA’ en vervolgens te koppelen aan bedrijven. Het omgekeerde proces, waarbij bedrijven worden gekoppeld aan studenten, toonde de kracht van slimme AI-technologie binnen dit platform.

Het ROER College Schöndeln en Klikopmorgen.nl waren ook aanwezig voor een korte toelichting. Al met al een geslaagde en leerzame ochtend!

Relevant nieuws