Ministerie EZK investeert in Keyport regio

Bron: MLA 26-11-2020

Donderdag 26 november werd op het stadhuis in Weert de regionale MKB-Deal ondertekend. Staatssecretaris Mona Keijzer was virtueel aanwezig, wethouder Martijn van den Heuvel en Keyport programmamanager Ton Hagelstein waren op locatie: “Deze deal biedt MKB-ondernemers uit de regio Midden-Limburg en Cranendonck de kans om sneller en sterker uit de crisis te komen.“

De extra bijdrage aan de regio is een investering van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat die voort komt uit het landelijke MKB-Actieplan. Dit actieplan werd in 2018 door staatssecretaris Mona Keijzer in 2018 gepresenteerd. Bedoeld als impuls voor het brede mkb.

Martijn van den Heuvel, wethouder gemeente Weert ziet kansen. “De afgelopen jaren zag het MKB veel ontwikkelingen op zich af komen. Innovatie en digitalisering worden, zeker in deze roerige tijd, nog belangrijker. Ook op personeelsgebied liggen er flinke uitdagingen. Veel sectoren zitten in onzekerheid en kampen met omzetverlies, terwijl andere sectoren floreren en een personeelstekort hebben. Meer dan ooit is het van belang om mobiliteit tussen sectoren (van werk naar werk) te bevorderen. Ik ben blij dat we hiervoor Keyport hebben, een samenwerking tussen de triple helix partijen die haar sporen verdiend heeft. Van de bijdrage uit de MKB-deal hebben we achter de schermen al een effectief programma ontwikkeld. Ondernemers kunnen zo aansluiten”.

Voor een vitaal, veerkrachtig en innovatief MKB

Programmanager Ton Hagelstein van uitvoeringsorganisatie Keyport is er klaar voor. “De bijdrage uit de MKB-deal is vertaald in concrete tools, relevante projecten en nieuwe samenwerkingsverbanden. Dat hebben we in nauwe samenspraak met onze opdrachtgevers – de gemeenten Maasgouw, Leudal, Nederweert, Roerdalen, Weert, Roermond en Cranendonck – gedaan. En met regionale partners uit het onderwijs, kennisinstellingen en het bedrijfsleven.”

Meer informatie over de MKB-deal voor de regio Keyport is te vinden op www.keyport.nl.

Relevant nieuws