Matchmaking met een HBO-student

In het kader van het project ‘Euregio-campus’ organiseert Limburg Leads in samenwerking met Fontys Venlo en haar Duitse partner Hochschule Niederrhein twee matchmakingevents. Met een 1 op 1 kennismaking leren bedrijven en HBO-studenten elkaar kennen om erachter te komen of en op welke manier zij elkaar kunnen versterken.

Fontys Venlo biedt hoogwaardige HBO-opleidingen en levert daarmee studenten en afgestudeerden aan de bedrijven in Limburg. Samen met haar Duitse partner, Hochschule Niederrhein, werkt Fontys aan het project ‘de Euregio-campus’. Dit stelt o.a. een sterk verbeterde samenwerking tussen studenten en bedrijven ten doel.

Om deze reden worden er twee online matchmakingsevents georganiseerd. De eerste is gepland op 21 oktober 2021. In de matchmaking worden middels een eenmalig kennismakingsgesprek de mogelijkheden tussen een student en een vraag vanuit een specifiek bedrijf onderzocht. Hierbij wordt benadrukt dat een concrete stageplaats een hele mooie uitkomst zou zijn maar het is geen must.

Wat houdt de matchmaking in?
De matchmaking is dus een 1 op 1 online gesprek tussen het bedrijf en een student. De vertegenwoordiger van het bedrijf vertelt over de organisatie, de werkzaamheden en de vragen waar men tegenaan loopt. De student geeft zijn/haar visie en informeert over de onderwerpen waar HBO-studies zich momenteel op richten. Is er een stageplaats voor deze student? Dan is er uiteraard de mogelijkheid om aan de kennismaking een vervolg te geven.

Naar wie is de organisatie op zoek?
Of het nu gaat om een ZZP-er of een organisatie met meer dan 1000 medewerkers, iedere ondernemer in de regio Limburg Noord en Midden is van harte welkom.

Wat houdt het event in?
De matchmaking gesprekken maken deel uit van een breder programma. Zo is de euregio campus partner van Limburg Leads. De campus organiseert tijdens de beurs een interessante paneldiscussie waar het bedrijf van harte voor is uitgenodigd. Evenals een bezoek aan de euregio campus stand.

Limburg Leads
De bedrijven die meedoen aan de matchmaking krijgen de mogelijkheid zich middels een korte video te presenteren op de website van Limburg Leads. Het is natuurlijk ook heel prettig om deze film van te voren aan de student te laten zien. Overigens ondersteunt de campus graag bij het maken van een video.

Interesse in deelname? Aanmelden kan via dit formulier.

Relevant nieuws