Kanaalzone is opnieuw een BIZ tot en met 2028!

Woensdag 6 maart 2024 is de bedrijveninvesteringszone (BIZ) voor bedrijventerrein Kanaalzone 2024-2028 opgericht. Alle ondernemers op bedrijventerreinen Kanaalzone I en II hebben een stembiljet ontvangen. Onder toezicht van notaris Joost Houben van MHK notarissen in Weert zijn de stembiljetten geopend. Ruim 70% van de ondernemers heeft een stem uitgebracht en daarvan heeft 80% positief gestemd.

Geert van den Boomen, voorzitter van Stichting BIZ Kanaalzone: “Ik ben enthousiast dat we met succes de BIZ hebben verlengd, zelfs met een uitbreiding van het BIZ gebied. Niet alleen Kanaalzone I maar ook Kanaalzone II behoort nu tot de BIZ. De overweldigende steun van de meerderheid van de stemmen is geweldig, en samen met het nieuwe bestuur en alle aangesloten ondernemers kunnen we nu mooie stappen zetten. Met als startpunt een gezamenlijke open dag, Kamp Kanaalzone op 25 mei a.s..”

Realiseren BIZ met een reden 

Het realiseren van een bedrijveninvesteringszone is geen kleinigheid en geen vanzelfsprekendheid. Er is bevlogenheid en samenwerking bij en tussen ondernemers in een bepaald gebied nodig. Nadat een bedrijveninvesteringszone is opgericht doen alle ondernemers op het terrein automatisch mee. Zo draagt iedere ondernemer bij en profiteert ook iedere ondernemer van de samenwerking. Alle ondernemers gaan een jaarlijkse bijdrage betalen, zodat ze gezamenlijk zaken kunnen aanpakken. Dit kunnen praktische zaken zijn zoals een gezamenlijke inkoop van (camera)beveiliging maar ook de aanpak en organisatie van andere gezamenlijke aangelegenheden. Doordat álle ondernemers nu mee doen wordt voorkomen dat er bedrijven niet betalen maar wel profiteren van hetgeen anderen organiseren.

Het bestuur, ondernemers en Parkmanagement Weert zullen gezamenlijk invulling geven aan BIZ Kanaalzone. De looptijd van BIZ Kanaalzone is van 01/01/2024 tot en met 31/12/2028. Na deze periode van 5 jaar kan er eventueel opnieuw gestemd worden voor verlenging.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Parkmanager Natasja Geelen via e-mail: natasja@parkmanagement-weert.nl

Relevant nieuws