Innovatiesubsidie voor MKB

Succesvol aanvragen met Keyport startfee

Wist jij dat Keyport een startfeefonds heeft? Voor het aanvragen van subsidies betaal je doorgaans een start- en succesfee. Om de drempel te verlagen financiert Keyport 50% van de startfee. Alleen als de subsidie wordt toegekend, betaal je het bedrag terug. Zo loop je als bedrijf minder risico, terwijl de slagingskans groter is, omdat jouw aanvraag professioneel wordt begeleid.

MIT R&D opent van juni tot september 2021!

Van 1 juni tot 9 september 2021 kunnen mkb-ondernemers weer een MIT R&D-aanvraag indienen. Deze regeling biedt een samenwerkingsverband van MKB-ondernemers de mogelijkheid om subsidie te krijgen voor de ontwikkeling van een product, proces of dienst. Dat moet gebeuren door middel van industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling. De subsidie is maximaal 35% van de subsidiabele kosten met een maximum € 350.000 per project en € 175.000 per partner.

Lamoral Coatings uit Weert deed een aanvraag. Mét succes.

De technologie achter Lamoral® coating combineert volledige UV-stabiliteit, een langdurige water- en vuilafstotende werking en een zeer hoge bestendigheid tegen chemicaliën en is achteraf aan te brengen op bijvoorbeeld gevels en wanden. Directeur en mede-eigenaar Theo Verweerden van Lamoral Coatings licht toe: “Wereldwijd zijn er veel zwartgrijze daken die ongewenst veel hitte vasthouden. Dat wordt nu vaak opgelost met witte latex, maar omdat de reflectie daarvan onvoldoende is, zorgt het niet voor de gewenste verkoeling. Bovendien neemt het effect door vergeling en verwering steeds verder af. De coatingtechnologie die wij hebben ontwikkeld gaat hittestress in de meest extreme weersomstandigheden tegen.”

Lamoral ontwikkelt, produceert en vermarkt duurzame coatings voor verschillende industrieën. De samenstelling van de coating is afhankelijk van de applicatie. “Bij toepassing bij gebouwen, is er veel aandacht voor het aspect koeling. Verwerken we coatings in textiel, dan wordt er bijvoorbeeld sterk gekeken naar het waterafstotend effect.”

Aan de ontwikkeling van deze technologie, ging een intensief innovatietraject vooraf. Dat kost tijd, en geld. “Tijdens de TRIAS intakegesprekken bleek al snel dat een aanvraag voor een MIT R&D-subsidie de meeste kans van slagen had, vertelt Verweerden. “Wij hebben vervolgens de content aangedragen; TRIAS heeft de aanvraag opgesteld. Vanaf het begin was duidelijk dat ze staan voor een duidelijke en efficiënte aanpak; gewoon goed dus.”

Benieuwd of jouw project in aanmerking komt voor deze innovatieregeling?

Ben jij bezig met de ontwikkeling van een nieuw product of proces? En ben je gevestigd in de Keyport regio? Dan kun je mogelijk gebruik maken van de subsidie startfund fee van Keyport. TRIAS helpt bij het opstellen van een succesvol projectplan!

Relevant nieuws