Eindelijk oplossing voor verplaatsen gevaarlijke bushalte aan de Kempenweg kanaalzijde – (bedrijventerrein De Kempen)

Al een aantal jaren staat de verkeersonveilige bushalte aan de Kempenweg (kanaalzijde), hoog op de agenda van de ondernemers op bedrijventerrein De Kempen, Roompot Vakantieparken en Parkmanagement Weert. Na meerdere pogingen om de halte naar een andere veilige plaats te krijgen, is dit met vereende krachten nu eindelijk gelukt.

Verkeersonveilige situaties door ligging halte aan de drukke Kempenweg kanaalzijde

Naar aanleiding van een brief van Parkmanagement Weert, Gemeente Weert, Midden Limburg Bereikbaar, Trespa en Roompot Vakantiepark Weerterbergen, gericht aan beide Gedeputeerden van Provincie Limburg en Brabant, zijn de uitdagingen die spelen rondom de zeer verkeersonveilige bushalte Kempenweg, besproken met de diverse betrokkenen.

Positieve uitkomst gesprekken

Conclusie: mede gelet op de verkeersonveilige halte aan de kanaalzijde, wordt de halte Kempenweg (kanaalzijde) vanwege veiligheidsredenen alsnog gesloten. In deze situatie kunnen reizigers wel nog gebruik maken van de halte aan zijde van Trespa International (uitstaplocatie). Voor de halte aan de Kempenweg komt een tijdelijke halte op bedrijventerrein De Kempen, aan De Wetering naast Trespa International (zie link voor meer informatie)

https://www.arriva.nl/plan-je-reis/wetering/

Oplossingen korte- en (middel)lange termijn

Vervoerder Arriva zet op werkdagen shuttle in tussen 15-19 uur (2x per uur) vanaf het bedrijventerrein tot station Weert. Inzet vanaf 8 juli 2024 tot 25 oktober 2024. Hermes gaat voor de middellange termijnoplossing vanaf 27 oktober 2024 een lus rijden via het bedrijventerrein tot een lange termijnoplossing gevonden is.

De Gemeente Weert draagt zorg voor een (tijdelijke) halte op het bedrijventerrein en Trespa International verzorgt de aanschaf van een abri.

Relevant nieuws