Eerste editie Kamp Kanaalzone een succes

Het bestuur van BIZ Kanaalzone I & II kijkt met tevredenheid terug op de eerste editie van Kamp Kanaalzone, de gezamenlijke open dag van het bedrijventerrein.

Op zaterdag 25 mei openden maar liefst 12 bedrijven op de Weerter Kanaalzone de deuren voor een exclusief kijkje achter de schermen. De activiteit was omgedoopt tot Kamp Kanaalzone, een ontdekkingsmissie langs lokale bedrijven. Een beetje spanning had men wel, want een dag eerder viel het nog met bakken uit de hemel. Gelukkig waren de weergoden de ondernemers goed gezind, zodat de kick-off met een lunch voor eigen medewerkers gewoon door kon gaan en bezoekers verwelkomd konden worden op het centrale plein aan de Drukkerijstraat.

Elektrische shuttles brachten bezoekers naar de deelnemende bedrijven, maar natuurlijk wisten veel bezoekers die op loopafstand van elkaar lagen ook te voet of met de fiets te bereiken. Vervolgens genoot het publiek zichtbaar van wat hen werd voorgeschoteld. “We waren aangenaam verrast door de inkijk bij de verschillende bedrijven,” zo vertelde een bezoeker uit Budel-Dorplein. “De drempels om ergens binnen te stappen zijn voor mij nu helemaal weg.”

Ook voor de jeugd was er van alles te doen. Naast de stormbaan en midgetgolf konden zij meedoen aan een letterspel. De winnaars van de bioscoopbonnen zijn Huub, Stijn, Bodhi, Sarah en Lieze. De organisatie neemt contact met hen op.

Samen sterk op de Kanaalzone

Sinds 2019 heeft de Kanaalzone een bedrijveninvesteringzone (BIZ). Onlangs werd de handtekening gezet onder een verlenging voor zowel Kanaalzone I als II. Stichting BIZ Kanaalzone I & II investeert met collectieve deelname van de gevestigde ondernemingen in structurele veranderingen die bijdragen aan het verfraaien, veiliger en aantrekkelijker maken van het bedrijventerrein. De gezamenlijke open dag is hier onderdeel van.

Het bestuur kijkt tevreden terug op de eerste editie. “De opkomst tijdens Kamp Kanaalzone was boven verwachting. Het nut en belang van de BIZ hebben we met dit succes aangetoond, en we hopen dan ook dat bij een volgende gelegenheid er nog meer bedrijven zich zullen aansluiten,” zo vertelt voorzitter Jan Schreuder van Limagrain.

Een fotoverslag en aftermovie van het evenement zijn te vinden op www.kanaalzoneweert.nl.

Relevant nieuws