Doe 18 maart mee met de Landelijke Opschoondag

Kom in actie tegen zwerfafval
Op zaterdag 18 maart 2023 is het de Landelijke Opschoondag. Tienduizenden Nederlanders steken dan de handen uit de mouwen voor een schone buurt. De gemeente Weert roept inwoners, verenigingen, scholen en andere organisaties op om in het weekend van 18 maart zwerfafval op te ruimen en wil hen daarbij helpen. De gemeente stelt hulpmiddelen zoals afvalknijpers beschikbaar en kan zorgen voor de afvoer van het ingezamelde afval.

Hulpmiddelen beschikbaar

Om enthousiaste inwoners, verenigingen, scholen en andere organisaties te helpen met hun acties, stelt de gemeente Weert weer hulpmiddelen beschikbaar. Er kunnen afvalknijpers, handschoenen en afvalzakken worden geleend. Wil je gebruik maken van de hulp die de gemeente biedt? Stuur dan voor woensdag 15 maart een mail naar zwerfafval@weert.nl en laat weten hoe de gemeente je kan helpen.

Ingezameld afval afvoeren

Deelnemers kunnen 17, 18 en 19 maart de locatie waar ze volle zakken met ingezameld afval achterlaten doorgeven via zwerfafval@weert.nl. De gemeente zorgt dan dat het afval wordt afgehaald en afgevoerd. Hiervoor moet wel gebruik gemaakt worden van speciale afvalzakken die voor de actie bedoeld zijn. Deze kunnen, net als de andere hulpmiddelen, bij de gemeente aangevraagd worden.

Relevant nieuws