Boshoverbrug weer open

Op dit moment wordt er gewerkt aan de herstelwerkzaamheden op de Boshoverbrug. Maandag 25 april is het asfalt bij de voegen van de brug hersteld. De rijbaan voor autoverkeer richting Eindhoven op de Boshoverbrug is weer open. Het verkeer kan na maanden weer in beide richtingen gebruik maken van de Boshoverbrug. Er worden wel nog een aantal herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Hierdoor gelden er tijdelijke verkeersmaatregelen zoals het afzetten van één rijstrook.

Planning

Ondanks de wereldwijde tekorten op de grondstoffenmarkt is het dankzij flinke inspanningen van alle betrokken partijen gelukt om de benodigde materialen geleverd te krijgen, waarmee ook de laatste herstelwerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. De planning ziet er als volgt uit:

  • Week 16 (de week van 18 tot en met 22 april): aanbrengen klemmen op de beschadigde wapeningskabels in de rijbaan en het storten van het beton.
  • Maandag 25 april: herstel van het asfalt bij de voegen van de brug. Na deze werkzaamheden kan de brug dezelfde dag nog open.
  • Halverwege week 17 (de week van 25 april tot en met 29 april): herstel van de beschadigde wapeningskabels in het fietspad.
    Tijdens werktijden wordt één van de twee rijstroken richting Eindhoven ingericht als fietspad zodat de fietsers veilig het werkvak kunnen passeren. Het verkeer richting Eindhoven kan gebruik maken van één rijstrook op de Boshoverbrug.
    Buiten werktijden kunnen fietsers het fietspad blijven gebruiken.
  • Week 18 (de week van 2 mei tot en met 6 mei): aanbrengen klemmen op de beschadigde wapeningskabels en afronding van de werkzaamheden.
    Het verkeer kan in beide richtingen gebruik maken van één rijstrook. De andere rijstrook is vanwege het ontbreken van een vangrail in het midden van de brug en tussen de weg en het fietspad afgezet. Ook geldt er een snelheidsbeperking op de brug.

Op dit moment wordt gezocht naar een moment om het oorspronkelijk geplande onderhoud uit te voeren. Dit vindt dus niet aansluitend op het herstel van de schade aan de brug plaats.

Relevant nieuws