Bomenactie ook voor ondernemers

De Gemeente Weert organiseert in februari een bomenactie, waarbij Weertenaren een kortingsvoucher voor het aanschaffen van nieuw groen kunnen aanvragen. Met deze bomenactie helpt de Gemeente haar inwoners om hun tuin nog een stukje groener te maken.

Particuliere huiseigenaren, huurders en ook ondernemers kunnen een voucher aanvragen en krijgen daarmee korting op de aanschaf van een boom. De vouchers zijn bedoeld als duwtje in de rug om nu echt een boom in de tuin te planten. Ook scholen, (zorg)instellingen en bedrijven kunnen meedoen.

Bomen verdienen een plek in de tuin, omdat ze: zuurstof geven, CO2 opslaan, voor schaduw en verkoeling zorgen, onderdak bieden aan insecten en vogels en de bodem levendig houden.

Samenwerking
De bomenactie is een samenwerking tussen gemeente Weert, Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man en woningcorporatie Wonen Limburg. Samen helpen ze je om daadwerkelijk de opname van CO2 te vergroten, het regenwater langer vast te houden en de biodiversiteit in jouw leefomgeving te vergroten.

Voucher aanvragen
De vouchers kunnen tot 28 februari worden aangevraagd op www.heerlijkweert.nl/bomenactie. De Bomenactie borduurt voort op de succesvolle bomenactie van vijf jaar terug, waarbij ruim 3.500 gezinnen zijn bereikt. Het doel is nu om 5.000 bomen in tuinen te planten.

Relevant nieuws