BIZ-uitvoeringsovereenkomst Weerter Boulevard

Wethouder Wendy van Eijk en ondernemer Jean-Paul Coenen ondertekenden begin december de overeenkomst voor de oprichting van een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) voor het bedrijventerrein Weerter Boulevard voor de periode 2023-2027.

Het doel van een BIZ is om ondernemers meer mogelijkheden te geven om onderling samen te werken. Om de BIZ daadwerkelijk op te richten moet er allereerst nog een draagvlakmeting met positief eindresultaat worden gehouden onder de ondernemers.

Realiseren BIZ met een reden
Het realiseren van een bedrijveninvesteringzone is geen kleinigheid en geen vanzelfsprekendheid. Er is bevlogenheid en samenwerking bij en tussen ondernemers in een bepaald gebied nodig. Een draagvlakmeeting onder alle ondernemers van het bedrijventerrein Weerter Boulevard (grofweg alle bedrijven aan de Roermondseweg/ Moesdijk) zal nog moeten aantonen dat die betrokkenheid er is. Daarom is het dat álle ondernemers met ingang van volgend jaar een jaarlijkse bijdrage gaan betalen zodat ze gezamenlijk zaken kunnen aanpakken. Dit kunnen praktische zaken zijn zoals een gezamenlijke inkoop van (camera)beveiliging maar ook de aanpak en organisatie van evenementen. Doordat álle ondernemers nu mee doen wordt voorkomen dat er bedrijven niet betalen, maar wel profiteren van hetgeen andere organiseren.

Lees meer…

Relevant nieuws