Dag van de Ondernemer 2022

Op vrijdag 18 november, de Dag van de Ondernemer, heeft wethouder Martijn van den Heuvel verschillende ondernemers bezocht om nader kennis te maken en te horen wat er speelt.

Dit jaar heeft de gemenete ervoor gekozen om een kort bezoek te brengen aan vijf ondernemers die al generatie op generatie actief zijn in het Weerterland.

De gemeente vertelt:

  • Allereerst zijn we op bezoek gegaan bij Autobedrijf Greijmans aan de Roermondseweg. Gestart als reparatiebedrijf aan de Rietstraat en later uitgebreid met een dealerschap. In 2003 is het bedrijf overgegaan naar zoon en dochter Joep en Ivonne Greijmans.
  • Daarna zijn we langsgegaan bij Harry Philips aan de Kerkstraat. Het bedrijf werd opgericht door Harry Philips in 1959 en sindsdien gevestigd aan de Kerkstraat 40. Vanaf vanaf 10 januari 2023 zullen de activiteiten worden voortgezet aan de Moesdijk 13. Deze ondernemer verkoopt verf, glas, behang, raamdecoratie en vele soorten vloeren.
  • We vervolgden onze route richting het Hennenstraatje in Swartbroek naar waar Maatschap Kemper-Vullinghs gevestigd is. Deze familie runt sinds 2001 een melkveehouderij. Sinds 2016 is het bedrijf volledig gecertificeerd en erkend om biologische melk te mogen produceren en leveren.
  • Daarna zijn we langs gegaan bij Sjef Smeets BV aan de Vrakkerstraat in Weert. Ruim 60 jaar geleden opgericht door Sjef Smeets en in 1987 kwamen zonen Peter en Hans het team versterken. Sjef Smeets BV is uitgegroeid tot een schilderspeciaalzaak, glashandel en specialist in woninginrichting.
  • Tot slot werd een bezoek gebracht aan Gruythuysen BV aan de Beekstraat. Meer dan honderd jaar geleden begon de eerste (van de inmiddels vier) generaties Gruythuysen met een ouderwetse smidse. Uitgegroeid naar een ijzerwaren – vakhandel speciaalzaak voor de particuliere en de zakelijke markt.

“Innovatie, creativiteit, passie en denken in oplossingen, dat maakt deze ondernemers en eigenlijk alle ondernemers zo bijzonder. Wat een mooie ondernemers hebben wij in de gemeente Weert. Wij zijn ontzettend trots op alle ondernemers die elke dag klaar staan om te doen waar zij goed in zijn: ondernemen!” aldus wethouder Martijn van den Heuvel

Relevant nieuws